CJV update

Begin april was het Pasen en heeft ieder het op zijn eigen manier gevierd. Helaas voor de fanatieke CJV’ers was er daarom geen CJV op 4 april. Gelukkig konden we de week daarna weer online samenkomen met het onderwerp van Hugo van der Ploeg. Die avond hebben we geluisterd naar het nummer ‘Sterren tellen’ van Diggy Dex, gezongen door Stef Bos. Het nummer vertelt dat het belangrijk is om je zegeningen te tellen en daar bij stil te staan. Hugo liet ons hierbij een koppeling maken naar de bijbel door ons een stuk uit Job te laten lezen: Job 2, 7-10. Er kwamen goeie, interessante, persoonlijke gesprekken uit, dus voor degene die het nummer niet kennen, is het de moeite waard om het even op te zoeken!

18 april was het de beurt aan Niels Koning om de CJV avond op te vullen. Hij had een onderwerp geschreven over complottheorieën en hoe dat in verband kan staan met religie. Het voorbeeld van Heaven’s Gate werd genoemd om een koppeling te maken met het Christendom. Vervolgens werden er vragen gesteld als “Denken jullie dat Jezus en zijn volgers voor gek zouden worden verklaard als Jezus in deze tijd zou zijn geboren?” of “Denken jullie dat overheden en kerken Jezus met open armen zouden ontvangen?” en “Denken Jullie dat jullie Jezus zouden volgen?”. Dit leidde tot interessante gesprekken. Samenvattend, het waren weer leuke weken bij de CJV.

Esther Burggraaff

 

Waar zien we jou deze week?