ZIN livestream 9 mei 2021 – Deel je vrijheid

In de livestream van zondag 9 mei neemt Gertjan Robbemond ons mee in het thema ‘Deel je vrijheid’. Over de wereld zijn er grote verschillen in de mate van vrijheid die christenen hebben om hun geloof te uiten. Waar in sommige landen christenen worden vervolgd om hun geloof, zijn we in Nederland vrij om te geloven wat we willen. Ondanks dat we hier niet vanwege ons geloof worden vervolgd, blijken we echter niet altijd hiervoor uit te durven komen tegenover anderen. Wat mag het geloof je kosten in deze tijd? En hoe kan ik voor mijn geloof uitkomen tegenover anderen? Dit soort vragen zullen tijdens deze dienst centraal staan. In de livestream zijn eerder opgenomen nummers te horen van We are The Sound en Relion met daarnaast muziek die Nederland Zingt beschikbaar heeft gesteld. Jij kijkt toch ook weer?! Ga dan om 10:30 uur naar jongwoerden.nl/livestream. Let wel op: tijdens de dienst gaan we twee Kahoots doen en die werken alleen als je kijkt via onze livestream op Youtube! We raden daarom aan om via Youtube naar de ZIN dienst te kijken.

Terugblik ZIN dienst 18 april

Tijdens de vorige ZIN dienst heeft onze eigen Michel het met ons gehad over het thema “Ik heb gelijk”. Michel moedigde ons aan om het Petrus-effect toe te laten in ons eigen leven: eerst de ander begrijpen, voordat je begrepen wilt worden vanuit een biddend geloofsleven. We hebben gesproken en nagedacht over polarisatie en aan de hand van een stukje toneel hebben we gezien hoe dit al in kleine situaties kan ontstaan. Daarnaast kon iedereen die de dienst bijwoonde via de ZOOM muur zelf aan de hand van rode en groene voorwerpen (van Cars broodtrommels tot kamerplanten) zijn of haar mening geven over verschillende stellingen. Waar bij deze stellingen alle antwoorden goed waren, was er bij het te raden lied maar één goed antwoord, namelijk “Voice of Truth” van Casting Crowns.

Bekijk hieronder de preek van vorige keer terug

Versterking gezocht

Tot slot: het ZIN team zoekt versterking! Er zijn verschillende openstaande taken. Je bent van harte welkom! Houd Instagram, Facebook en Jong Woerden verder in de gaten voor meer info over ZIN. Ook als je mee wilt doen met de Bijbeltekst in emoticons. Raad het Bijbelgedeelte en wie weet win jij de Happy Socks!

Tot in de livechat op YouTube!

Waar zien we jou deze week?