Nacht van Gebed in Woerden

Bid 4 juni mee voor vervolgde christenen

Boko Haram, Al Shabaab, IS… groeperingen die geregeld in journaals voorbij komen vanwege aanslagen en ontvoeringen. Noord-Korea, een land dat geregeld in het nieuws is vanwege onderdrukking en propaganda…

Ver van ons bed. Gelukkig. Echter niet voor de christenen die daar wonen. Voor hen is dreiging en gevaar, onvrijheid en intimidatie een dagelijkse realiteit. Wij mogen ons geloof vieren en voeden. Zijn verdrietig dat het niet ‘gewoon’ kan vanwege dat virus, maar op TV, radio en internet zijn talloze kerkdiensten, vieringen en Bijbelstudies onbeperkt te volgen, zodat we geestelijk gevoed kunnen worden.

Hoe anders is dat voor onze medechristenen in tientallen andere landen. Kerken mogen er niet zijn, worden bedreigd en geregeld aangevallen. Een Bijbel of christelijk foldertje kan je vervolging en gevangenisstraf opleveren. Een Huiskerk kan worden binnengevallen en dat heeft grote gevolgen. In sommige landen ben je zelfs je leven niet zeker als blijkt dat je in de Here Jezus gelooft…

Wat zijn wij gezegend met onze geloofsvrijheid! Iets om erg dankbaar voor te zijn! Wat zouden wij verdrietig moeten zijn om hen die niet vrij mogen geloven. Wat kunnen wij doen? Niets ‘ver weg’. Gelukkig zijn er organisaties als Open Doors die netwerken hebben en mensen ter plekke wel kunnen ondersteunen – lichamelijk, geestelijk of financieel. Maar we kunnen hier wel o.a. voor hen bidden. 1x per jaar doen we dat met elkaar. Er zijn indrukwekkende filmpjes over wat mensen hebben meegemaakt, hoe zij overleven en hoe zij moed, kracht en troost ervaren. Zelfs ons gebed hier blijkt hen te steunen. En zij bidden voor ons – dat ons geloof brandend mag blijven en niet lauw zal worden…

Kom dit jaar naar de ‘Nacht van Gebed’ op vrijdag 4 juni in de Kruiskerk (Mesdagplein 4). Van 20.00-21.30 uur is er een 1e gebedsblok, waarin we stilstaan bij een aantal landen waar de vervolging het hoogst is. Van 22.00-23.30 uur is er een 2e blok, waarin andere landen aan de orde komen. Ook zullen Pieter en Astrid ’t Hart dan vertellen over één van de reizen die ze hebben gemaakt met Open Doors.

Er kunnen maximaal 30 mensen per blok aanwezig zijn! Daarom is aanmelding noodzakelijk. Dit kan t/m dinsdag 1 juni via mail, app of telefoon bij ondergetekende. Vermeld a.u.b. uw naam, telefoonnummer en of u het 1e en/of het 2e blok wilt bijwonen.

Meer informatie kunt u lezen op: www.opendoors.nl

Graag tot ziens op 4 juni! Namens de organisatie, Peter Versloot (06-24476099 / pvsv@dds.nl )

Waar zien we jou deze week?