CJV update

Na een half jaar was het eindelijk zo ver: we mochten weer in de kerk CJV houden! We begonnen gelijk goed met het onderwerp van Inez. We leven met z’n allen in een onzekere tijd, maar voorzichtig komen we steeds meer in de buurt van een leven dat niet meer zo beperkt wordt door corona. Hoe en wanneer dit zal zijn, weet niemand nog. Iemand die ook een onzeker leven tegemoet ging, omdat hij door God werd geroepen, was Abraham. Hij liet vrijwel alles achter en ging het onbekende tegemoet, vertrouwend op de Heer.

De week erop was het de beurt aan Esther en gingen we in gesprek over persoonlijkheden. Iedereen heeft een andere persoonlijkheid en dit kan behoorlijk botsen. We hebben gediscussieerd over de vraag hoe het kan dat wij met zoveel verschillende persoonlijkheden toch allemaal ‘hetzelfde’ geloven.

Daarna hebben wij een gastspreker mogen ontvangen. Dominee Jan Willem Stam ging met ons in gesprek over het thema: hoe handel ik eerlijk? Wist u dat Earth Overshoot Day vorig jaar al op 22 augustus viel? Dit is de dag waarop we als mensheid meer van de natuur hebben verbruikt dan de aarde in één jaar kan opbrengen of vernieuwen. Wij zijn hier allemaal schuldig aan door vlees te eten, nieuwe mobieltjes te kopen en in de nieuwste mode rond te lopen. Wij werden eigenlijk wel een beetje met ons neus op de feiten gedrukt. Gelukkig bleek uit het gesprek dat er onder ons wel veel zorgen zijn over het uitputten van de aarde en de daarmee gemoeide klimaatverandering. Wij kunnen allemaal ons steentje bijdragen door bijvoorbeeld de fiets te pakken in plaats van de auto. De vraag is of je deze keuze maakt omdat er in de kranten en in de nieuws apps veel zorgwekkende artikelen staan of speelt je geloof daar ook een rol bij? Hoe je het ook wendt of keert, het gaat helaas nog niet de goede kant op. Laten we daarom allemaal ons best doen, want samen kunnen we het verschil maken!

Jorinke Gorter

Waar zien we jou deze week?