Met een clubje op een supje

Sinds half maart hebben Rick Zondervan, Ruth van der Klaauw en ik de eer om tweewekelijks een zogenaamde huisclan te begeleiden. De eerste avond hielden we onze acht tieners al voor dat we met een clan niet alleen de diepgang opzoeken, maar ook zeker leuke activiteiten met elkaar willen doen. Sindsdien hadden we het samen over je talenten, zorg voor de schepping en deden we meerdere keren mee aan de #prikpositief challenge (misschien heeft u de stoepkrijtmozaïek voor de Petruskerk wel gezien? Of de zelfgemaakte taarten voor Michel en Joost?). En hoe serieus we ook waren, herhaaldelijk kwam aan het eind van de avond een verzoek of we niet wat vaker bij elkaar konden komen. Toch vonden de tieners het ook wel hoog tijd worden om die beloofde ‘leuke activiteiten’ te gaan uitvoeren. Heel veel opties voor groepsactiviteiten waren er nog niet, maar nu de warme dagen aanbraken, kwam ook het voorstel: “zullen we samen gaan suppen?”. 

Natuurlijk reageerden wij enthousiast en de volgende avond was het dan zover. Met ons clubje stapten we op een supje (of eigenlijk acht supjes). Ruth en ik hadden zogenaamd de leiding, maar in de praktijk gingen de tieners natuurlijk voorop. Waar wij nog wiebelig overeind probeerden te komen, maakten zij druk peddelend al plannen om later het water in te springen. Gevoel voor temperatuur zal wel met de jaren komen. Na een leuk stukje suppen en zwemmen, keerden we weer huiswaarts. De tieners voorop en de leiding er achteraan. Twee bootjes vonden ons mooie kandidaten voor een stabiliteitsproef en verzorgden een waar golfslagbad. De tieners slaagden als eerst. Even later kregen ook wij de volle laag, maar gingen niet overstag. Het duurde wel even. Of eigenlijk duurde het net wat te lang. De beste stuurlui stonden inmiddels al weer aan wal en één van hen kwam zelfs even teruggepeddeld om te kijken of het wel goed met ons ging. Toen ook de leiding weer met beiden voeten op de grond stond, kwam ook al snel weer de vragen: we gaan toch wel door in de zomer he? En wanneer gaan we eigenlijk weer iets leuks doen? Natuurlijk gaan we nog wel even door, want één ding werd wel weer duidelijk deze avond: we kunnen onze tieners niet missen. 

Mariëlle

Waar zien we jou deze week?