Terugblik kliederkerk

Voor de zomer was er weer Kliederkerk Thuis. Hier 2 verhalen: 1 van een gezin dat de speurtocht heeft gedaan en 1 van een gemeentelid waar een koffer stond:

Wij gaan op reis net als Ruth en Naomi! Eerst maken wij ons eigen vlag met mooie steentjes en tekeningen; deze hangen we bij de kerk op. Bij elk station gaan wij op zoek naar de koffer die we met een code open kunnen maken; wij vinden het erg leuk om de koffer te zoeken en natuurlijk de code te proberen die bij de koffer hoort. In iedere koffer zit een opdracht met een stukje uit het verhaal van Ruth en Naomi. Ruth en Naomi gaan op reis naar het land van Naomi. Wat nemen zij mee? En wat zouden wij meenemen als wij naar een ander land gaan en maar 1 ding mee mogen nemen? ‘Ik neem een pop mee, dan kan ik lekker spelen’ en ‘ik mijn tandenborstel, dan kan ik mijn tanden poetsen’. Ook leren wij wat een voedselbank is. En doen wij een hindernisbaan met graan en het is ons gelukt om met volle handen aan de overkant te komen; net als Ruth die met volle handen bij Naomi ‘s avonds kwam. Als laatste hebben wij een hele mooie stoepkrijt tekening gemaakt voor het trouwfeest van Boaz en Ruth.
Wij hebben een hele leuke reis gehad met elkaar, doen jullie de volgende keer ook mee?  

Fam. Van Woudenbergh

Zondag 6 juni, een Kliederkerk die uitloopt in een opdracht. Je mag aan de wandel of fietsen langs een aantal adressen. Op ieder adres staat een koffer. De koffer bewaart een verhaal. Op een van de adressen wordt zondagavond zo’n koffer gebracht. Spannend, wie komen er straks langs om er in te snuffelen?
Dinsdag in de middag het eerste bezoek. Koffer open, verhaal lezen en de code kraken. Er wordt druk gerekend. Verder in de week volgen er meer kinderen met hun ouder(s). Wordt er opeens geklepperd aan je brievenbus. Minstens zes kinderen “stormen” het huis in, ontdekken de piano en verdwijnen weer door de achterdeur. Nog een rondje?
De bezoekjes die dan nog volgen verlopen iets rustiger. Zondag minstens vijf groepen. Je hoort ze lopen over het grindpad. Vast komen er deze 2e week nog meer langs.

Wim Boterman

EERST KOMENDE KLIEDERKERK

Na de laatste Kliederkerk hadden we gecommuniceerd dat we 31 oktober weer Kliederkerk zouden hebben.
Deze is verplaatst naar zondag 7 november van 15.30-17.30 uur

Het thema is De bruiloft te Kana.

Begin oktober volgt er meer informatie (omdat we rekening houden met de actuele coronamaatregelen)

Het Kliederkerkteam

Waar zien we jou deze week?