Doe je mee met de KerstChallenge 2021?

Op 17 december kun je meedoen met de KerstChallenge. Dit jaar vindt de KerstChallenge buiten plaats met een tocht door het centrum van Woerden. Een aantal creatieve en uitdagende puzzels zijn onderdeel van het spel. Je kunt bijvoorbeeld meedoen met je eigen clan.

Een groep mensen zit samen rondom een kaarsje. En dan opeens gaat het licht uit. Iemand roept in het donker: “Nee!” Kerst moest een mooi feest zijn toch? Met gezelligheid in de stal en mensen die elkaar het beste wensen? Met licht, cadeautjes en warme chocolademelk…

De KerstChallenge 2021 gaat over de ‘achterkant’ van het verhaal. Net als je denkt: wat een mooi geboortefeest… dan begint de ellende. De boze koning Herodes gaat op jacht naar zijn pasgeboren concurrent. Hij wil alle kinderen in Betlehem tot twee jaar doden. De wijzen gaan via een andere weg terug en ook Jozef krijgt een waarschuwing om te vluchten. De pasgeboren Jezus wordt een vluchteling.

In de KerstChallenge speel je de vlucht van Jezus naar Egypte na. Dit bijbelverhaal is gekoppeld aan vier verhalen van vluchtelingkinderen die ook moesten vluchten voor oorlog en geweld. Jullie gaan jullie licht brengen in het duister!

Waar? In het centrum van Woerden. Je hoort na aanmelding je startlocatie
Wanneer? Vrijdag 17 december 2021
Hoe laat? Je kunt een tijdslot reserveren ergens tussen 17:00 uur?
Aanmelden of meer info? Stuur Michel (jeugdwerker@jongwoerden.nl) een bericht.

Waar zien we jou deze week?