Terugblik Paaswake XL door Lysanne

Toen ik de poster voor de paaswake XL voorbij zag komen werd ik direct enthousiast. Ik meldde me samen met vrienden aan en het aftellen kon beginnen. Het was voor mij een nieuw concept om heel de nacht voor Pasen wakker te blijven. Ik was daarom erg benieuwd wat we gingen doen.

We begonnen de avond in de Petruskerk waar we het vuur meekregen om ons eigen kampvuur aan te steken. Door de nacht heen hadden we verschillende vieringen en workshops. De vieringen hielden we in een kring op het podium bij kaarslicht. Dit zorgde voor een erg goede en intieme sfeer. Bij de vieringen hebben we stilgestaan bij het avondmaal, gebeden bij het kruis neergelegd, onze doop herdacht en liederen gezongen. Naast deze vieringen hadden we workshops. Hierdoor was het programma goed gevuld en was er geen tijd om de vermoeidheid een kans te geven. Eerst hadden we een acteer workshop. Daarna heb ik een stopmotion gemaakt met het thema: ‘alles komt goed’. Toen het tijd was voor de derde ronde bleef ik met een groepje hangen op het podium. De gitaren werden erbij gepakt en zo hebben we met elkaar midden in de nacht een spontane worship gehouden. Daarna was het tijd om sportief bezig te gaan. We hebben met elkaar een bootcamp gedaan. Ik denk niet dat veel mensen kunnen zeggen dat ze om 4.00 in de kerk aan het zingen waren en om 5.00 stonden te sporten in de kerk. Toen we klaar waren met het sporten vertrokken we met zonsopkomst richting de Petruskerk waar we een dageraadsviering hadden. Om 6.30 een kerkdienst is niet iets wat je elke week meemaakt. Als afsluiting ontbeten we gezellig met elkaar. Zelfs na het ontbijt was ik er nog niet klaar mee en kwamen we op het idee om naar de paasdienst van 10.00 te gaan. Het kostte wat moeite maar zelfs daar zijn we wakker gebleven. Het was leuk om met de gemeente in de kerk te zitten, wetende dat jij daar heel de nacht al was.

Al met al was het heel erg geslaagd! Door het afwisselende programma en de gezellige groep was het geen probleem om wakker te blijven. Wat het voor mij zo bijzonder maakte was dat we op een hele andere manier dan normaal bezig gingen met het paasverhaal. Daarnaast zorgde de goede sfeer die we de hele nacht hadden er ook voor dat ik er alleen maar met positieve herinneringen op terug kijk.

Ik kan het iedereen aanraden en ik hoop natuurlijk dat het volgend jaar weer kan plaatsvinden!

Lysanne

Waar zien we jou deze week?