Ga je mee naar Taizé?

In de zomer van 2019 bezochten negen jongeren uit Woerden en omgeving het oecumenische jongerenklooster Taizé. Op deze plek waar wekelijks duizenden jongeren uit Europa en andere werelddelen neerstrijken, hadden ook de jongeren uit Woerden een geweldige tijd. Eén week in deze gemeenschap verblijven en daar samen met jongeren uit alle delen van de wereld zingen, zwijgen, praten, vieren en geloof ontdekken. Dit smaakte naar meer en de interesse verdubbelde voor de reis van 2020. Helaas ging deze reis niet door, maar nu staat er voor deze zomer een nieuwe reis gepland.

Van zondag 10 tot zondag 17 juli wordt er in samenwerking met de parochie Pax Christi door Twintigers Woerden een reis naar Taizé georganiseerd. Iedereen tussen 16 en 32 jaar is van harte welkom om mee te gaan, ook als je weinig of niet in de kerkdiensten komt. Predikant-pionier Joost Schelling zal in ieder geval als begeleider meegaan. We reizen met eigen vervoer, dat wil zeggen met een of twee huurbusjes (afhankelijk van het aantal aanmeldingen). De kosten voor reis en verblijf zullen in totaal circa € 300,- voor de week bedragen (tegemoetkoming in de kosten is altijd bespreekbaar).

Wat en voor wie is Taizé?
De Gemeenschap van Taizé (Frans: Communauté de Taizé) is een internationale christelijke oecumenische kloostergemeenschap in Taizé (Bourgondië, Frankrijk). Halverwege de twintigste eeuw ontstond de Gemeenschap van Taizé als een oecumenische ontmoetings- en bezinningsplek van katholieken, protestanten en alles wat daartussen zit, en richt zich hierbij vooral op jongeren. Elke week komen duizenden jongeren uit heel Europa naar Taizé voor ontmoeting en bezinning. Elke dag geven de broeders van de gemeenschap (in totaal ongeveer honderd) Bijbelinleidingen. Driemaal per dag komen de broeders met alle bezoekers bijeen voor het gemeenschappelijk gebed in de Verzoeningskerk, met veel zingen en een lange tijd van stilte. In de momenten tussen deze diensten is er tijd voor bezinning, discussie, gebed en stilte, al dan niet in een groepje van jongeren van verschillende nationaliteiten. In Nederland worden regelmatig bijeenkomsten georganiseerd in de stijl van de Gemeenschap van Taizé, zoals ook elke derde zondagavond van de maand in een van de Woerdense centrumkerken.
 
Informatiebijeenkomst en aanmelding
In verband met het beperkte aantal plaatsen is er ruimte voor in totaal 18 ‘Taizé-gangers’, waarvan er in elk geval drie in het bezit van een rijbewijs B zijn en het leuk vinden om in een personenbusje te rijden! Ben je geïnteresseerd in deze reis naar Taizé en wil je meer weten, meld je dan bij Joost Schelling (06 31941961) of op twintigerswoerden@gmail.com.
Aanmelden is noodzakelijk en kan tot uiterlijk 12 juni.

Waar zien we jou deze week?