Tienerkerk – 12 juni! – Armoede / Ik heb ‘t koud!

Beste Tieners,

Zondag 12 juni is er weer een nieuwe Tienerkerk! Vorige maand hebben we met elkaar nagedacht over herdenken en vrijheid vieren, we waren i.v.m. de vakantie niet met heel veel tieners, maar we hebben wel erg goede gesprekken gehad! Erg bijzonder, zeker ook met het oog op wat er in Oekraine aan de hand is momenteel. Wat ook mooi was we mochten bij terugkomst in de kerk samen met de gemeente de 2 coupletten (1 en 6) van het Wilhelmus zingen, dit sloot mooi aan bij het thema. Aangezien we met zijn allen collecteren voor Tearfund een organisatie die opkomt voor armoede in de wereld, hebben we in juni Bart van der Vegte uitgenodigd, hij is verbonden aan deze organisatie en zal namens Tearfund de cheque met de collecteopbrengst in ontvangst nemen. We hebben dan ook een toepasselijk thema voor deze bijeenkomst;

Armoede – Ik heb het koud

In 2030 moet armoede de wereld uit zijn, mag niemand nog honger lijden en moet iedereen toegang hebben tot goed onderwijs. Dat zijn enkele van de zeventien doelen waar de Verenigde Naties aan wil werken en waar wereldleiders hun handtekening onder hebben gezet. Er is al veel gedaan om deze doelstellingen te bereiken, maar we zijn er nog niet. Er is nog teveel armoede op de wereld. Armoede ontneemt mensen niet alleen hun gezondheid en hun levenskracht, maar ook hun hoop, hun gevoel van eigenwaarde en hun kansen om tot ontplooiing te komen. Hoog tijd dus om samen na te denken over wat wij hieraan kunnen bijdragen!

Jij komt toch ook zondag 12 juni?!?

Neem ook allemaal geld of collectebonnen mee, want we collecteren nog een laatste keer voor TEARfund en willen graag het bedrag op de cheque nog wat verder opkrikken, zodat zij er nog heel veel goeds meet kunnen doen!!!

Voor deze viering een speciale uitnodiging voor de tieners die nu in groep 8 zitten, jullie zijn van harte uitgenodigd om een keer tee komen kijken en mee te doen met de Tienerkerk, zodat jullie alvast kunnen wennen voor het volgende seizoen als jullie maandelijks kunnen aansluiten. Het zou echt tof zijn als jullie massaal komen kijken. Ook andere tieners die in klas 1 t/m 4 zitten en die (nog) niet weten wat er bij de Tienerkerk gebeurt, van harte welkom om een keer te komen kijken

We zien jullie graag zondag 12 juni, om 9:15 uur gaan de deuren van het Arendsnest open en de dienst start om 9:30 uur. We hopen jullie allemaal gezond en wel te mogen ontmoeten.

De mail voor de tienerkerk verloopt via: www.JongWoerden.nl . Dus mocht je de uitnodigingen via mail willen ontvangen, meld je dan aan via deze site.

Like ook onze facebook-pagina: www.facebook.com/TienerkerkPknWoerden

Tot zondag 12 juni allemaal!

Ellen, Patrick en special guest Bart!

Waar zien we jou deze week?