Tienerkerk op de vlucht

Beste Tieners,

Zondag 2 oktober staat alweer de tweede Tienerkerk van het seizoen op het programma! In september hebben we een leuke start gehad, met een programma over groepscultuur. We hebben met elkaar gesproken over groepen waar we deel van uit maken en de voor en de nadelen van groepen zijn aan bod gekomen. Over het algemeen voelden jullie je gelukkig prettig en op je plek in de groepen waar jullie deel van uit maakten. Ook op 2 oktober hebben we weer een interessant thema op het programma staan voor jullie;

VLUCHTELINGEN – WELKOM

Vluchtelingen zijn veel in het nieuws. We zien afgeladen boten en vrachtwagens met mensen die hopen een betere toekomst te vinden. Daar moeten ze alleen wel flink wat hindernissen voor overwinnen. Met gevaar voor eigen leven leggen ze vluchtroutes af om in een veiliger land te komen. Ze moeten soms wekenlang wachten en worden verscheept van de ene naar de andere volle opvangplek. Daarnaast spreken ze vaak nog niet de taal van het nieuwe land. Ze missen hun familieleden en dagelijkse bezigheden, en hebben weinig sociale contacten. Sommige vluchtelingen belanden zelfs in de prostitutie of worden in hun droomland niets meer dan een zwerver zonder thuis. Het ontbreken van perspectief maakt dit bestaan vaak eenzaam en onvoorspelbaar.

We gaan ons proberen in te leven in een vluchteling, die alles achter heeft moeten laten, we zijn benieuwd tot welke conclusies wij zullen komen na dit programma. Jij komt toch ook zondag 2 oktober?!?

Neem ook allemaal geld of collectebonnen mee, want we zullen dit jaar ook weer gaan collecteren voor een goed doel, heb jij hier nog ideeën voor? Laat het weten, want wat is leuker dan geld inzamelen voor een doel dat dicht bij jullie staat!?!?!

We zien jullie graag zondag 2 oktober, om 9:15 uur gaan de deuren van het Arendsnest open en de dienst start om 9:30 uur. We hopen jullie allemaal gezond en wel te mogen ontmoeten.

De mail voor de tienerkerk verloopt via: www.JongWoerden.nl . Dus mocht je de uitnodigingen via mail willen ontvangen, meld je dan aan via deze site.

Like ook onze facebook-pagina: www.facebook.com/TienerkerkPknWoerden

Tot zondag 5 september allemaal!

Liesbeth & Patrick

Waar zien we jou deze week?