Tienerkerk – Hokjes? (weer terug in het Arendsnest)

Beste Tieners,

Zondag 5 maart staat alweer de volgende Tienerkerk van het 2023 op het programma! Deze keer wel weer gewoon in het Arendsnest (Opstandingskerk)!

Vorige maand hebben we het over het Oude- en Nieuwe Testament gehad, twee verschillende boeken in de Bijbel, maar toch vormen ze samen een geheel, er staan ook meerdere verwijzingen in de Bijbel van Oud- naar Nieuw en andersom. Wij hebben een leuke en leerzame ochtend gehad in Februari.

Ook de aankomende dienst hebben we weer een heel nieuw thema op het programma staan;

MAN/VROUW STEREOTYPEN – HOKJES VAKJES

Ken je het spelletje Wie-Ben-Ik? Wellicht heb je het thuis en speel je het wel eens of heb je het weleens op TV gezien. Maar wellicht zijn jullie wel veel meer bezig met wie jullie zijn, dan enkel met het spelletje. In veel culturen, ook binnen een aantal Christelijke culturen gaat men (nog) uit van een typische man-/vrouw rolverdeling, waarbij mannen technisch, moedig, sterk, stoer, sportief, zakelijk en rationeel zijn, niet huilen etc. en vrouwen zijn dan weer zorgzaam, gevoelig, empathisch, creatief, afhankelijk, sentimenteel, romantisch en sociaal etc. Maar een groten kans dat je helemaal niet thuis voelt in dit stereotype beeld man of vrouw. Daarom willen we aanstaande zondag met jullie hebben over jullie “mannelijke-“ en “vrouwelijke” eigenschappen, want wellicht kun je als jongen juist heel goed koken, of moet je een traantje wegpinken bij een romantische film. Of wellicht ben je als meisje heel goed in techniek en klim je graag in bomen. Misschien worstel je wel met je gevoel of je wel “genoeg” mannelijk of vrouwelijk bent, of worstel je met je genderidentiteit? Kortom een programma waar genoeg over te melden en te bespreken is.

Jij komt toch ook naar het Arendsnest op zondag 5 maart?!?

Neem ook allemaal geld of collectebonnen mee, want we zullen dit jaar ook weer gaan collecteren voor een goed doel, jullie hebben vorig maand samen gekozen om te gaan collecteren voor “Stichting Ambulance Wens”.

We zien jullie graag zondag 5 maart, om 9:15 uur gaan de deuren van een van de zalen in de Opstandingskerk voor ons open en de dienst start om 9:30 uur. We hopen jullie, ook in 2023, allemaal gezond en wel te mogen ontmoeten.

De mail voor de tienerkerk verloopt via: www.JongWoerden.nl . Dus mocht je de uitnodigingen via mail willen ontvangen, meld je dan aan via deze site.

Like ook onze facebook-pagina: www.facebook.com/TienerkerkPknWoerden

Tot zondag 5 maart allemaal!

Liesbeth & Patrick

Waar zien we jou deze week?