ZIN-dienst 19 maart 2023 – 40 dagen wat?

De afgelopen ZIN-dienst ging over het thema ‘Bidden’. Jan-Willem Stam nam het woord en vertelde dat bidden net zoiets is als ademen en denken. Dat doe je ook dagelijks. Al gaat bidden misschien niet helemaal vanzelf. Je moet het wel onderhouden. Maar hoe geef je je gebed nou mooi vorm? Bij bidden zingt ieder vogeltje zoals het gebekt is, maar Jan-Willem gaf een voorbeeld aan de ‘hand’ van het onze vader. Begin bij je duim en prijs God voor wat hij doet. Pak dan je wijsvinger en wijs aan wat er goed gaat. Daarna is er ruimte om te zeggen wat er niet goed is. Daarna komt je ringvinger en bid je voor de mensen die je lief zijn. Tot slot komt de kleinste vinger en bid je voor jezelf. Probeer deze ‘vuist’-regel maar eens uit!

Nu we midden in de 40 dagen tijd zitten kunnen wij natuurlijk niet om dit thema heen.  Op 19 maart zullen we bij het thema ‘40 dagen wat?’ stilstaan. Martine van de Herberg zal de spreker zijn en met ons de vraag ‘Waarom hebben we een 40 dagen tijd en hoe vul je deze in?’ behandelen. De band Relion zal ons muzikaal ondersteunentijdens deze diensten de presentatie zal gedaan worden door de debuterende Laura en oude rot in het vak Michel.

Vanaf deze ZIN-dienst is het ook mogelijk om online gebedspunten in te dienen. Wil jij in de dienst ergens voor danken of bidden? Ga daarvoor dan naar jongwoerden.nl/gebed.

Ook deze ZIN-dienst zal om 10:30 van start gaan in de Kruiskerk. De dienst is natuurlijk ook via de livestream te volgen en je kunt hem eventueel later terugkijken. Ga daarvoor dan naar jongwoerden.nl/livestream.

Houd TikTokInstagramFacebook en Jong Woerden in de gaten voor meer info!

Site: jongwoerden.nl/ZIN
Facebook: facebook.com/zinwoerden
Insta: @zinwoerden
TikTok: @zindienst

Waar zien we jou deze week?